Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Titkosítsunk!
2016. – Titkosítsunk!

A Titkosítsunk projektet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, „A matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” program keretében indítottuk.

A program célja: a szoftverfejlesztők algoritmikus, logikai, matematikai kreativitásának gazdagítása. Szoftverfejlesztő diákjaink az „Adatszerkezetek és algoritmusok” órákon hallanak néhány titkosítási algoritmusról, de az óra keretein belül nincs lehetőség arra, hogy ezekkel részletesen foglalkozzanak. Ugyanakkor a téma rendkívül izgalmas és motiváló lehet a diákok számára. A projekt keretében lehetőségük nyílik matematikai eljárások megismerésére és a saját algoritmusokhoz további  matematikai eszközök felfedezésére.

Titkosítsunk!

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatáskezelő: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Időtartama: 2016. szeptember 16 – 2017. június 30

Projekt azonosító: NTP-MTTD-16-0146

Célunk, hogy a projekt keretében saját ötletek alapján, egymás programjának értékelésével, tesztelésével szerezzenek tapasztalatokat hatékonyan működő titkosítási algoritmus fejlesztésére és feltörésére. ezzel fejlődik diákjaink  szakmai alkalmazási képessége, másrészt a megszerzett ismereteiket kreatív módon újraértelmezve saját ötleteiket tudják megvalósítani, valamint értékelik, tesztelik egymás munkáját.

Résztvevők: iskolánk szoftverfejlesztő  diákjai

Célkitűzések:

  • Egy-egy titkosító algoritmus létrehozása, majd „egymás” termékének feltörhetőségének tesztelése, felhasználva eddigi ismereteiket.
  • A diákok szakmai tudásának  gazdagítása.
  • Interperszonális készségek fejlesztése

A projekt hosszú távú hatásaként, a résztvevők a szakmájukat professzionálisabb szinten tanulják, alkalmazzák, ezzel megteremtve esélyüket előnyük megnövelésére a munkaerőpiacon.

Várt eredmények:

  • széles körben használt titkosítási eljárások, elvek, eljárások, működési módok, kódolás, dekódolás menetének megismerése,
  • titkos adatok feltörésére irányuló eljárások megismerése,
  • tárgyiasult alkotások az elkészült kódoló-dekódoló programok, illetve az ezek feltörését célzó módszerek, programok.

Teljes tartalom olvasása