Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Lezárult projektek

Alkossunk "játszva" - 2012-2014 Leonardo Mobilitás Milánóban (LdV-HU-12-IVT-1104)

A nemzetközi program fő célja projekttermék tervezése és fejlesztése diákcsoport-munkában, tanári és munkahelyi mentorálással, amely végeredménye egy, vagy több "Komoly játék".

Mobility Partnerség

Koordinátor

    SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola (SZÁMALK Szakközépiskola)
    Projekt vezető: dr. Sedivi Lászlóné Balassa Ildikó
    Email:balassa@szamalk.hu
    Projekt koordinátor: Juhász Krisztina
    Email:juhaszk@szamalk.hu

Partner

    Imaginary srl (Italy)
    Projekt koordinátor: Lucia Pannese
    Email:lucia.pannese@i-maginary.it

További információk:
 www.learning-byplaying.com

6 második évfolyamos SZÁMALK Szakközépiskolás diák volt olyan szerencsés, hogy 4 hetet egy profi olasz játékfejlesztő cégnél tölthetett Milánóban 2013 februárjában. A 2012 szeptemberében meghirdetett pályázatra 23 fő jelentkezett, közülük 2 web-programozó, 2 szoftverfejlesztő és 2 grafikus tanulónk lett a nyertes utazó. Európai Unió által finanszírozott projekt során tanulási célú "Komoly játékokat" kellett tervezniük és fejleszteniük. Négy hónapos szakmai és nyelvi felkészítés után 2013 január végén jött el az a nap, amikor repülőre ülhettek és elindultak Olaszországba, hogy a játékfejlesztés programozás részét Milánóban folytassák.

A 4 hét során mindegyikük egy-egy olasz szakemberrel dolgozott együtt a saját munkafázisán, de a fejlesztés csapatmunkában zajlott.

A hétvégéken természetesen jöhetett minden, ami "olaszos": pizza, fagyi, panna cotta, spaget-ti, canelloni, ravioli, lasagne…városnézés Milánóban, kirándulás a Comoi-tóhoz, Bellagioba, stb.

A projekt végére 4 csapatban 4 játék készült el, melyeket 2013. május 16-án egy ünnepélyes bemutatón láthattak a SZÁMALK Szakközepes szaktanárok, diákok és játékfejlesztő cégek szakemberei. Az elkészült játékokat iskolánk általános iskoláknak ajánlja fel.

Mit profitáltak a SZÁMALK Szakközepes diákok? Azt mondják el ők:

  • Nyitrai Dávid:"Új programozási nyelveket ismertem meg, megtapasztaltam milyen csapatban dolgozni és hogy egy cégen belül hogyan épülnek fel a különböző munkafolyamatok. Az angol nyelvtudásom is erősödött."
  • Madai Márk:"Az Europass igazolvány megkönnyíti majd a jövőbeli munkával kapcsolatos terveimet."
  • Tóthmárton Ákos:"Sokat tanultam és magabiztosabbá váltam a szakmában."
  • Hegedűs Orsolya:"Megtapasztaltam, hogyan működik a csapatmunka. Beleláthattam egy projekt menetébe és nyelvi tudásom is fejlődött."
  • Horváth Alexandra:"Remek referencia, a jövőben sokkal magabiztosabban tudok majd külföldön munkát vállalni."
  • Harmat Balázs:"A szakmai gyakorlat nagy segítség volt ahhoz, hogy nyelvi tudásomat elmélyítsem, valamint egy külföldi munkavállaláshoz nagyon jó referencia."