Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Lezárult projektek
Real English-záró konferencia

Törökország, Aksaray

2015 október 5-9.

Ismét végéhez érkezett egy nemzetközi projektünk, melynek záró konferenciájára a törökországi Aksarayban került sor 2015 október 5 és 9 között.

A projektben résztvevő partnerek egy olyan interaktív multimédiás tanfolyamot (és kapcsolódó tananyagot) terveztek meg és fejlesztettek ki, amely segíti azon egyetemi oktatók angol nyelvi kompetenciáit, akiknek eddigi idegen nyelvi ismeretei nem elegendők ahhoz, hogy angolul elvégezzenek a tanításhoz feltétlenül szükséges feladatokat, mint pl. szakóra tartása angol nyelven, prezentáció készítése és előadása, a távoktatásban résztvevők online tutorálása, vagy akár egy nemzetközi konferencián való részvétel.

Real English Konferencia

A konferencia első napján megtörténtek a tananyagon és a honlapon a szükséges végső simítások, a második napon az elkészült tananyagot az aksarayi egyetem idegen nyelvi tanszékén interaktív előadáson mutatták be a készítők egyetemi oktatóknak és hallgatóknak.

RealEnglish Konferencia

A munka mellett a partnerek ellátogattak a konferencia helyszínéhez közeli Kappadókiába.

Kappadókia gyönyörű tájai Törökország egyik legcsodálatosabb vidéke. A vulkáni tufából kialakult egyedülálló szépségű mesevilág egészen fantasztikus, álombéli táj. Mintha egy törpék által lakott kis kunyhórengetegben járnánk, de találunk itt földalatti városokat, zöldellő folyóvölgyeket a félsivatagos tájon és gyönyörű napfelkeltéket csodálhatunk meg.

A projekt végterméke, az elkészült tananyag az alábbi linken található meg:

real-english.org

Partnerek:

  • Aksaray University School of Foreign Languages (TR)– koordinátor
  • Sky Management (UK)
  • BPM (TR)
  • Karabük University (TR)
  • Coventry University (UK)
  • UNIDAV Telematic University (IT)
  • SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola, HU

Teljes tartalom olvasása

Archivum

2013-2015 RealEnglish

Leonardo Innováció transzfer projekt

A program célja, hogy az egyetemen oktató tanárok speciális angol nyelvi készségét továbbfejlessze. A projektvezető török egyetem intézményünk korábbi fejlesztésének eredményét (IT-Teachers) transzferálta és az új fejlesztésben is partnerként választotta iskolánkat.

2013-2015 I-T SHAPE

Leonardo Innováció transzfer projekt

A projekt célja: Európai szinten versenyképes informatikai képesítések fejlesztése, kipróbálása és elterjesztése el Magyarországon. Az “EUCIP CORE” szakképesítések honosítása Magyarországon és hazai tematikájának tananyagának kidolgozása.

2013-2015 E-portfolio

Leonardo Innováció transzfer projekt

A projekt célja az E-portfólió alkalmazása a partnerországok felsőoktatásában és szakképzési kurzusain, továbbá annak a lehetőségnek a vizsgálata, hogy a pályakezdők portfólióját miként tudnák hasznosítani a munkáltatók. A projekt partneri kör intézményünk kutatási innovációját transzferálja és a korábbi eredményekre építve azt további fejlesztésekkel és kísérletekkel egészíti ki a program futamideje alatt.

2013-2015. ReVETax

Leonardo partnerség program

A program keretében a partnerek közös munkájának végső produktumként szakképzési kurzusokhoz angol nyelvű tematikus segédanyagtár és elektronikus tartalomszolgáltatás készül el. A partnerségben résztvevő intézmények kipróbálják az angol nyelvű anyagokat pilot kurzusok keretében, vagy az egyes tantárgyak tanítás-tanulási folyamatában.

Spanyol Nemzeti Iroda által díjazott pályázat - "2013-2015-ös év legjobb szakképzési projektje"

ITACA - 2012-2014

Az "ITACA - IT Administrator Competences Development and Acknowledgment" projekt célja az informatikai szakterületen működő oktatási intézmények és a vállalkozások közötti együttműködés ösztönzése, annak érdekében, hogy javuljon a képzési rendszerek minősége és a diákok versenyképes végzettséggel és felkészültséggel lépjenek ki a munka világába.

Alkossunk "játszva" - 2012-2014 Leonardo Mobilitás Milánóban (LdV-HU-12-IVT-1104)

A nemzetközi program fő célja projekttermék tervezése és fejlesztése diákcsoport-munkában, tanári és munkahelyi mentorálással, amely végeredménye egy, vagy több "Komoly játék".