Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Lezárt pályázatok
Önkéntesség Erdélybe

Diákjaink most Székelykeresztúrra utaztak, ahol végzett diákjaink 2013. szeptember – 2014 júniusa között filmes, rádiós és újrafelhasználási területen végeznek önkéntes munkát.

3 fő képviseli Magyarországot – melyből 2 fő végzett diákunk (Farkas Henriett és Mező Dóra), a programban még részt vesz egy örmény lány és hamarosan csatlakoznak még Grúziából, Franciaországból és Litvániából is.

Az első hetek még az ismerkedésről, beilleszkedésről szóltak, azután a résztvevők belevetették magukat a helyi események megörökítésébe és feldolgozásába – Dóra és társa Arpine munkájának eredménye - http://www.youtube.com/watch?v=wsSJSkbH7AU. Még Henriett a Székelyudvarhelyre jár be a rádióba, ahol lapszemlét ír, kalendáriumot csinál, de részt szokott venni sajtótájékoztatókon és hírszerkesztést és hanganyag vágást is gyakorol.

Az önkéntesség jegyében Predeálon a résztvevők egy egyhetes tréningen vettek részt, ahol az önkéntességről tanultak (játékosan). A tréning során újabb barátságok kötődtek, de a lányok beszámolója alapján: ”A legérdekesebb ezen a tréningen mégis az volt, hogy esett a hó! Hegyekben voltunk, de mégis október elseje volt!”
A munka mellett természetesen marad idő a kikapcsolódásra és Románia felfedezésére, melyről részletesen a diákbeszámolóban található meg.

Teljes tartalom olvasása

Archivum

Macedónia 2014

Youth Marketing Policy Makers - Kriva Palanka, Macedónia (2014.03.14-2014.03.23) Élménybeszámoló röviden Macedóniáról

DIÁKBESZÁMOLÓ – SZLOVÁKIAI NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓ

Vonattal indultunk el a szomszéd országba. Már a pályaudvaron megismerkedtünk az Erdélyből érkező fiatalokkal. Először nem tűntek annyira szimpatikusnak, de később ez teljesen megváltozott, sőt úgy éreztem, hogy egy csapatban vagyok velük.

Nemzetközi Diáktalálkozó Zágonban

2012. október 15. és november 3-a között nemzetközi diáktalálkozón is részt vehetett hét tanulónk, a tréninget az Európai Bizottság Fiatalok lendületben (Youth in Action) és az Erdélyi Ifjúsági Egyesület együttesen szervezte. Az egy hetes program keretében Mikes Kelemen életét és munkásságát dolgozták fel a fiatalok.

Macedónia után PRÁGÁBAN

A 2012. május 07-13. között „Fund for Youth Development” tréningen részt vett diákjaink meghívást kaptak a "MAKE CONTACT TOGETHER" nemzetközi ifjúsági csereprogramba, Prágában.

Önkéntesség jegyében Szicíliában

A „Cesie” szicíliai szervezet meghívására 8 napos tréningen 2 diákunk és 1 kísérőtanárunk vehetett részt. A nemzetközi találkozóra 2012. május 20 és 28 között került sor 17 ország részvételével (Bulgária, Ciprus, Dánia, Észtország, Franciaország, Görögország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Spanyolország, Anglia, Nepál és Magyarország).

Kommunikációs tréning Macedóniában

A „Fund for Youth Development” macedón szervezet meghívására 7 napos tréningen vett részt 2 tanulónk. A diákok EU önéletrajzzal és angol nyelvű prezentáció elkészítésével pályázhattak az eseményre.

Macedóniai élménybeszámoló 2011

A Diákháló Alapítvány „Fiatalok lendületben” nemzetközi projektjébe meghívta iskolánk 5 tanulóját és egy csoportvezető tanárt is, melynek keretében részt vehettek egy diáktalálkozón. Iskolánk pályázatot hirdetett diákjaink között, hogy megtaláljuk azt az 5 főt, aki részt vehet majd a programban.

LEZÁRT ÉS MEGVALÓSÍTOTT PROJEKTEK (2011-2014)

Iskolánk diákjai 2011 óta vesznek rész nemzetközi projekteken, melyek keretében megismerkedhetnek más országok diákjaival, fejleszthetik kommunikációs képességeiket, nyelvtudásukat.