Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Projektek
Projekt találkozó Patrasban

Félidejéhez érkezett a VETIVER projekt.  A spanyol, angol, görög, török és magyar partnerek ebből az alkalomból a görögországi Patrasban találkoztak. Iskolánkat Juhász Krisztina tanárnő és Bok Péter tanár úr képviselték.

Félidejéhez érkezett a VETIVER projekt.  A spanyol, angol, görög, török és magyar partnerek ebből az alkalomból a görögországi Patrasban találkoztak. Iskolánkat Juhász Krisztina tanárnő és Bok Péter tanár úr képviselték. A partnerek bemutatták egymásnak az elkészült online tanítási segédanyagokat és megtervezték a második projektév munkáit, amikor is tanárok és diákok fogják tesztelni a projekttermékeket. A véglegesített tananyagokat mindenki ingyenesen elérheti majd az interneten.

A sok munka mellett a görög partnerek gondoskodtak arról, hogy a találkozóról semmiképp se hiányozzon a souvlaki, a muszaka, a görög saláta, a tzatziki no és a baklava sem. ​

Teljes tartalom olvasása

Archivum

Flip IT! – Szakmai konzultáció – 2016. 11. 15.

2016. november 15-én iskolánk szervezésében került sor a Flip IT! projekt újabb szakmai konzultációjára.

I-T Shape záró találkozó és szakmai konferencia

Iskolánk partnerként vesz részt az I-T Shape Leonardo nemzetközi projektben. A projekt záró rendezvényének intézményünk adott otthont 2015. szeptember 28-29-én.

E-portfolio projekttalálkozó Wroclawban

2015 június 24-én négyen érkeztünk Wroclawba, hogy képviseljük iskolánkat az E-Portfolio projekt 5. projekttalálkozóján.

Palermo - A Network Against Youth Unemployment (2015 június 1-6.)

Fáradtan, de izgalmakkal teli vártuk Dorkával a csomagjainkat a Palermói repülőtéren június elsején. Fáradtan, mert a gépünk hajnalban indult Budapestről, és izgatottan, mivel nem tudtuk mi vár ránk Szicíliában. A reptéri buszról bóbiskolva csodáltuk a gyönyörű tájat, a hatalmas hegyeket és a csodálatos utcákat virágzó fákkal és kaktuszokkal.

Lezajlott az I-T SHAPE projekt vizsgája!

A cégeknek és vállalkozásoknak olyan informatikai szakemberekre van szüksége, akik a saját szakterületük alapos ismerete mellett, az üzletvitelhez, a szervezetben való munkavégzéshez, a projektfeladatokhoz, csapatmunkában való részvételhez szükséges készségekkel is rendelkeznek (az angol nyelvű szakirodalomban: T-shaped professionals). A projekt során - önként vállalkozó - diákjaink felkészültek az I_T SHAPE projekt keretében meghatározott tananyagból, és sikeres vizsga után nemzetközileg elismert bizonyítványt kapnak.

Iskolánk nemzetközi projektjei

Intézményünk 15 éve vesz részt nemzetközi és hazai partnerségi, kutatási-fejlesztési és a tanárok, diákok nyelvtudását is fejlesztő, nemzetközi mobilitási projektekben. Nemzetközi partnerkapcsolatunk folyamatosan bővült az elmúlt években, több programban dolgozunk koordinátorként, illetve fejlesztünk a különböző régi és új partnerekkel. Iskolánk jelenleg öt nemzetközi projekt megvalósításán dolgozik. A projektek típusát tekintve egy partnerség, három ún. innováció transzfer program, továbbá a legújabb egy stratégiai partnerség.A projektek igen sokszínűek, kísérletezünk a tanítás-tanulás és a mérés-értékelés innovatív módszereinek kipróbálásával, illetve az IKT eszközök oktatási alkalmazásával kapcsolatban. A programjaink keretében fejlesztettünk e-tananyagokat, e-portfoliót, folytatunk kísérleteket a szakképzésben történő tehetségfejlesztéssel kapcsolatban, továbbá témáink között van a nemzetközi képesítések hazai adaptálása is. Több projektben volt kutatási téma a tanári és tanulói kompetenciák gazdagítása is.