Bejelentkezés SzolgáltatásokKérdezz-felelek
Üzenet küldése
Projektek
Flip IT! – Szakmai konzultáció – 2016. 11. 15.

2016. november 15-én iskolánk szervezésében került sor a Flip IT! projekt újabb szakmai konzultációjára.

A szakmai konzultációt a fordított osztályterem módszer alkalmazáshoz szükséges informatikai eszköztár bemutatására építettük fel. Mindenki megtapasztalhatta a módszerben rejlő lehetőségeket illetve az előnyöket és nehézségeket.

   

A szakmai nap keretében a résztvevők számítógépes környezetben ismerkedtek meg a kreatív tartalomfejlesztő eszközök konkrét gyakorlati alkalmazásával. Az innovatív, gyakorlatban jól alkalmazható IKT eszközök és programok bemutatása után, a tanár kollégák az előadók segítségével, számítógép mellett saját maguk is kipróbálták az animáció, videó, online prezentáció készítő eszközöket, az interneten keresztüli csapatmunkát, valamint egy közösségi tartalommegosztást támogató alkalmazást.

Reméljük sikerült megmutatnunk, hogy amatőrként is könnyedén előállíthatunk videó-tananyagokat és hogy az ezeket látványossá, könnyedebben érthetővé tevő animáció készítő, grafikai szerkesztő programok elsajátítása sem lehetetlen feladat.

   

Reméljük segítettük konzultációnkkal a "fordított osztályterem" és az IKT eszközök napi pedagógiai eszközzé válását.

Köszönjük a visszajelzéseket:
„Köszönöm a lehetőséget!”
„Jó lenne, ha minden iskolában lennének ilyen eszközök.”
„Nagyon hasznos volt számomra ez a kurzus.”
„Igazi élmény volt!!! Köszönöm!”
„Rendkívül hasznos nap volt, Aki kimaradt, lemaradt. Új világot ismertem meg. Ez egy újabb kapocs lehet a diákokhoz.”

Rendezvény során elhangzott prezentációk megtekinthetőek:

Témák prezentációk nélkül:

  • Ekert Sára: Wacom Intuos digitális rajztábla használata és a GIMP szoftver
  • Orgoványi Gábor: Krita program használata
  • Szabó János: Microsoft Movie Maker videóvágó szoftver bemutatása és a Web 2.0: Felhők és megosztási lehetőségek
  • Szuszai Tamás: Online prezentáció készítése Prezi programmal, Creatíve Commons valamint szerzői jogi kérdések összefoglalása
  • Töreky Szilvia: PowToon animációkészítő szoftver bemutatása

Teljes tartalom olvasása

Archivum

I-T Shape záró találkozó és szakmai konferencia

Iskolánk partnerként vesz részt az I-T Shape Leonardo nemzetközi projektben. A projekt záró rendezvényének intézményünk adott otthont 2015. szeptember 28-29-én.

E-portfolio projekttalálkozó Wroclawban

2015 június 24-én négyen érkeztünk Wroclawba, hogy képviseljük iskolánkat az E-Portfolio projekt 5. projekttalálkozóján.

Palermo - A Network Against Youth Unemployment (2015 június 1-6.)

Fáradtan, de izgalmakkal teli vártuk Dorkával a csomagjainkat a Palermói repülőtéren június elsején. Fáradtan, mert a gépünk hajnalban indult Budapestről, és izgatottan, mivel nem tudtuk mi vár ránk Szicíliában. A reptéri buszról bóbiskolva csodáltuk a gyönyörű tájat, a hatalmas hegyeket és a csodálatos utcákat virágzó fákkal és kaktuszokkal.

Lezajlott az I-T SHAPE projekt vizsgája!

A cégeknek és vállalkozásoknak olyan informatikai szakemberekre van szüksége, akik a saját szakterületük alapos ismerete mellett, az üzletvitelhez, a szervezetben való munkavégzéshez, a projektfeladatokhoz, csapatmunkában való részvételhez szükséges készségekkel is rendelkeznek (az angol nyelvű szakirodalomban: T-shaped professionals). A projekt során - önként vállalkozó - diákjaink felkészültek az I_T SHAPE projekt keretében meghatározott tananyagból, és sikeres vizsga után nemzetközileg elismert bizonyítványt kapnak.

Iskolánk nemzetközi projektjei

Intézményünk 15 éve vesz részt nemzetközi és hazai partnerségi, kutatási-fejlesztési és a tanárok, diákok nyelvtudását is fejlesztő, nemzetközi mobilitási projektekben. Nemzetközi partnerkapcsolatunk folyamatosan bővült az elmúlt években, több programban dolgozunk koordinátorként, illetve fejlesztünk a különböző régi és új partnerekkel. Iskolánk jelenleg öt nemzetközi projekt megvalósításán dolgozik. A projektek típusát tekintve egy partnerség, három ún. innováció transzfer program, továbbá a legújabb egy stratégiai partnerség.A projektek igen sokszínűek, kísérletezünk a tanítás-tanulás és a mérés-értékelés innovatív módszereinek kipróbálásával, illetve az IKT eszközök oktatási alkalmazásával kapcsolatban. A programjaink keretében fejlesztettünk e-tananyagokat, e-portfoliót, folytatunk kísérleteket a szakképzésben történő tehetségfejlesztéssel kapcsolatban, továbbá témáink között van a nemzetközi képesítések hazai adaptálása is. Több projektben volt kutatási téma a tanári és tanulói kompetenciák gazdagítása is.