Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Iskolánk élete

Törley gyárlátogatás

A turisztikai szervező és értékesítő valamint az idegenvezető szak elsőèves hallgatói látogatást tettek a Törley Gyűjtemény és Látógatókozpontban Budafokon.

Első évfolyamos tanulóink élménybeszámolói:

"Nagyon jól éreztem magamat a szerdai pezsgőgyár-látogatáson! Fantasztikus dolog, hogy Magyarország mennyi mindenre lehet büszke! Sok olyan területen emelkedik ki hazánk, amelyről a legtöbb magyar ember nem tud, vagy tud róla, csak nincs tisztában annak óriási dicsőségével. Szerintem tematikusan jól volt felvezetve a túra, és az idegenvezetőnk is sok érdekes és hasznos tudnivalót osztott meg velünk. Ugyanakkor úgy gondolom, mesélhetett volna még egy kicsit többet a Törley pezsgő készítéséről, és talán egy kicsit kevesebbet a történetéről. Természetesen a látogatás végi kóstolás volt a legjobb program! Én személy szerint először nézhettem a pohár fenekére egy Törley pezsgőnek, de semmiképpen sem bántam meg, hogy megízlelhettem annak valóban minőségi, gyümölcsös zamatát. A kóstolás terme kifejezetten ízlésesen nézett ki a szép freskóval, a gyönyörűen megmunkált kúttal, a fali címerekkel, és alapvetően a berendezés, a színek harmonikusságot adtak a helyiségnek. Megdöbbentő, szintén új élmény volt számomra látni azt a pezsgőüveg-mennyiséget, amelyet a föld alatt tárolnak. (Kifejezetten tetszett a lépcsőzetes elrendezésű tárolás!) Egy világhírű pezsgőhöz illően nagy változatosságban jelent meg a Törley, amelyet a sokféle színben pompázó címkék is jeleztek az egyes palackokon. Örültem, hogy a Törley pezsgőüvegek mellett számos más tárgyi emléket is megtekinthettünk. A legkreatívabb ötlet azonban egyértelműen az, hogy egy óriási méretű Törley palackban és egy szintén hatalmas dugóban is átmentünk, csakhogy még jobban ráhangolódjunk a helyre. Szerintem mindenképp érdemes volt ide eljönni, és remélem, hogy a közeljövőben hasonló ,,alkoholos" túrán, látogatáson is részt fogunk majd még venni!"

Szentimrei Kristóf, idegenvezető szak 1. évfolyam

Törley pince látogatás

 

"A látogatás után pozitív érzések kavarogtak bennem, illetve lehet egy kis rose pezsgő is. Nagyon élveztem a 'kirándulást' és most jöttem rá igazán mit is jelent majd idegenvezetőnek lenni, annak ellenére, hogy ez nem a hagyományos terep volt mondjuk egy szakmabelinek sem.


Olyan dolgokat tapasztaltam, amit elképzelni sem tudtam, hogy köze van a pezsgő készítéséhez. Érdekesnek találtam, azt ahogyan a pezsgők egymásra voltak téve, ezt mindenki nagy csodálattal, szinte nyitott szájjal figyelte. Illetve azt is, hogy a lenti pincében, hány üvegre való pezsgőt is tároltak pontosan. Sok új információt tudtam meg arról, hogyan is készül az ital, hogy hogyan kell forgatni az üvegeket a tartójukban. Nagyon különleges élmény volt. A 'múzeum' is kifejezetten egyedülálló volt a maga elrendezésével és dizájnjával. Szerintem napjainkban ami különleges sokkal jobban eladható, és az összes korosztályt meg lehet vele fogni és szólítani egyaránt. Bevallom őszintén, nem voltam annyira lelkes, tetszett az ötlet és jó programnak gondoltam, emiatt mindenképp szerettem volna menni, aztán mikor megláttam hogyan is néz ki a bemutató terem, milyen tematikára épül, nagyon megörültem, és elkezdtem nagyon várni az egészet. És ezek alapján nem is okozott csalódást, sem a kiállítás, sem a pince bejárása, sem az idegen vezetés. Talán a tempóval volt egy picit gond, ami lehet túl gyors volt, így nem volt idő minden kis vitrint alaposan végig nézni, de ez csak apróság.


A két kínált pezsgővel abszolút más szintre emelték számomra a pezsgőzés élményét, bizton állíthatom, hogy ilyen finom pezsgőket még nem ittam.


Ez egy nagyszerű élmény volt, nekünk egy nagyon jó példa, akár jövőkép is nem csak új tapasztalatok szerzése, hiszen az idegenvezetés is érdekes és megnyerő volt. Én azóta több ismerősömnek is beszéltem róla és ajánlottam.


Egyszóval, köszönjük az élményt!"

Mészáros Fanny, idegenvezető szak 1. évfolyam