Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Iskolánk élete

Látogatás a Záborszky Pincében

Turisztai szervező képzésen tanuló diákjaink az órájuk keretében ellátogattak Budafokra, a Borvárosba. Az ott tett látogatásról írták az alábbi beszámolókat, ajánlókat:

"Nem meglepő módon, amikor borkóstolásra indultunk Budafokot vettük célba. A „szőlő és bor városa” mintegy 100 km hosszú pincerendszerének sajnos csak egy apró részletét látogathattuk meg, de itt is felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. Sétánk különlegességét már az előtérben megalapozták: a borlovagrendek talárjaiba öltöztettek minket és bordó, illetve fekete köpenyben járhattuk végig a bemutatópincéket. Az első perctől kezdve kicsit közelebb éreztük magunkat A Borászokhoz.

A hosszan elnyúló hordósorok között 1-1 korty borral vártak minket. A Zsáborszky Pince Olasz Rizlinget, Egri bikavért, Villányi Merot-ot kínált fel nekünk, melyeket a 70 perces sétán át kedvünk szerint szürcsölhettünk, miközben az üvegfenekű hordón és ovális, tojás alakú, valamint plafonig érő hordók százai vettek körül minket."

írta: Tanos Dorina

Egy ajánló Nádházy Hajnalka tollából:

"Budafok borkultúrája már nagyon régre nyúlik vissza. Az itt található Záborszky pincében megismerhetjük a múltat és a jelent. Hosszú km-eken keresztül ismerkedhetünk a borkészítés történelmi hagyományaival és az újabb technikákkal. Láthatunk fából faragott boroshordókat, acéltartályokat, mesterségeket bemutató viaszfigurákat és még megannyi érdekességet.

A Záborszky Pince fő céljai között található, hogy a borász mesterség évszázadok alatt összegyűjtött tapasztalatait és hagyományait ápolják, megőrizzék és átörökítsék a következő nemzedékekre is.

Részt vehetünk szakmai előadással kísért borkóstolón, amelynek keretein belül minőségi és ízletes fehér- valamint vörösborokat is kóstolhatunk.

A pince tömegközlekedéssel (33-as, 114-es, 214-es, 158-as busz) és autóval is könnyen megközelíthető.

 

Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26

Telefonszám: 227-00-70

E-mail cím: zaborszky@zaborszky.co.hu"

Milyen is volt? - egy szabadabb stílusban készült ajánló Norbi módra: