Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Iskolánk élete

Girlsday a CISCO-nál

Nyílt nappal csinált kedvet az információs és telekommunikációs technológiai (IKT) iparághoz diákoknak és pályakezdőknek a CISCO.

A nők jelenléte az iparágban (a munkavállalók 1/3), főként a magasabb beosztások tekintetében még mindig jelentősen elmarad a férfiakétól, így elmondható, hogy az IKT szektor ma még mindig férfidomináns terület.
A nemzetközi „ Cisco hivatalos weboldal” („Girls in ICT Day”) kezdeményezés célja ezért éppen az, hogy a lányok és fiatal nők számára vonzóvá tegye az információs és kommunikációs technológiák folyamatosan fejlődő világát, lehetőségeit.
Az interaktív program során:

  • Rövid betekintés nyertek az „Internet of Everything” jelenségbe. Miért lesz egyre fontosabb az infromatika napjainkban? Milyen hatással lesz ez a jövőben a munkahelyekre és milyen új munkaterületek fejlődhetnek ki?
  • Telepresence videokonferencia a CISCO Centrál régiójának partner marketing vezetőjével
  • Beszélgetést a Cisco Magyarország vezérigazgatójával, Horváth Krisztinával és a szervezet különböző területein dolgozó női tagjaival

lányok

A CISCO-nál tett látogatásuk során a SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskolás lányok a szektor által kínált különféle karrier lehetőségekről kaptak tájékoztatást és kipróbálhatták a CISCO egyik jövőbemutató technikáját a Telepresence rendszert, melyen keresztül beszélgethettek angliai, lengyel, bolgár, katari, kenyai, német és még sok más nemzetiségű, az informatika iránt érdeklődő lányokkal.

Tanulóink véleménye a rendezvényről: "Nagyon örülök, hogy részt vehettem, hasznos volt a számomra."; "Remélem még lesznek hasonló programok".