Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése
Iskolánk élete
Pályázati felhívás

A Sikeres Pályakezdés pályázatot hirdet középiskolai tanulók számára.

Kedves Tanulók!

Az alábbi pályázati lehetőséget szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani! Részleteket a www.sikerespalyakezdes.hu oldalon találtok!

Beküldési határidő: 2017. október 20.

Teljes tartalom olvasása

Archivum

Szabadfoglalkozás Angyalföldön, avagy a SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola elsőéves fotográfusai a Tripontban

A SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola elsőéves fotográfus tanulói különleges feladatának képes beszámolóját közöljük az alábbiakban. A tavasz egyik első napsütéses napján, kamerájukkal felszerelkezve, Angyalföldön kellett képeket készíteniük azzal a reménnyel, hogy valamelyik kép megcsípi az első helyezést.

Múzeumokat látogattunk Bécsben

Iskolánk néhány tanára, diákja és hozzátartozóik vasárnap bécsi kiránduláson vett részt, ahol a csapat egyik része a Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeumban tett látogatást, a másik fele pedig az Albertina múzeum kiállítását tekintette meg.

EuroSkills 2015

Iskolánk első alkalommal vett részt az EuroSkills nemzetközi szakmai versenyen. A verseny selejtezőjén iskolánkból 4 csapat indult, Károly Gabriella tanárnő és Olajos Zsolt tanár úr szervezésével.

EDUCATIO 2015

Január 22. és 24. között rendezték meg immár 15. alkalommal az Educatio Kiállítást, amelyen - mint minden évben - iskolánk is részt vett. Standunkat a dekoratőr szakos tanulóink tervezték meg és építették fel művész szaktanáraink segítségével.

„Adni jó!”

Novemberben két „Margit mama műhelyt” indítottunk, melyben pedagógia és családsegítő valamint a dekoratőr szakos csoportjaink alkottak, dolgoztak. A két műhely közül a dekoratőrök az óbudai szalézi óvoda részére készítettek különböző készségfejlesztő játékokat, melyeket december 18-án a diákokkal közösen adtunk át az ovisoknak. Élmény volt látni a sok kis gyermek örömét, amint kibontották a csomagot.

"Margit mama műhely"

Novemberben két „Margit mama műhelyt” indítottunk, melyben pedagógiai és családsegítő munkatárs valamint a dekoratőr szakos csoportjaink alkottak, dolgoztak.

Adventi gyertyagyújtás

2014. november 27-én és december 4-én délután 15 órakor adventi gyertyagyújtást, valamint filmvetítést szerveztünk. A gyertyagyújtás keretében közös éneklésre is sor került, a filmvetítésen pedig megismerhettünk Don Bosco életét.

Diáknap 2014

Iskolánk Diákönkormányzata 2014. december 17-én diáknapot szervezett. A rendezvényen a tanulók egyéni és csapatversenyeken vehettek részt értékes nyereményekkel.

„BEKÖLTÖZTÜNK” - tanáraink kiállítása az AH-ban

Iskolánk új kreatív gyakorló hellyel bővült, mert a művészeti oktatásunk 5. tanévére az e szakmákban tanuló diákjaink száma 370 főre növekedett. Az új gyakorló műhely avatásához kapcsolódóan művésztanáraink bemutatkozó kiállítást rendeztek november 13-án.

Boldog Sándor Istvánra emlékeztünk

Boldoggá avatásának első éves évfordulója alkalmából, októberben egy héten keresztül Sándor István életéről beszélgetéseket szerveztek lelkész tanáraink, amelynek megkoronázásaként október 16-án megnyitottuk emlékkiállításunkat.