Bejelentkezés Szolgáltatások
Üzenet küldése

Meghívó az első magyarországi EUCIP konferenciára

A EUCIP egy határokon átnyúló IKT szakmai minősítésekkel foglalkozó rendszer, melynek fő célja a gyakorlati, munkaköri elhelyezkedés elősegítése, a szakképzési-továbbképzési irányelvek egységesítésének támogatása európai szinten. A EUCIP Core képzési programot európai szinten a CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies) dolgozta ki.

A program magyarországi bevezetését a 2013 és 2015 között lezajlott, az Európai Unió élethosszig tartó tanulás programjának szakképzési alprogramja keretében megvalósult IT-Shape – Európai szinten versenyképes informatikai képesítés a magyar szakképzésben című innováció transzfer projekt előzte meg. A program adaptációjában az iTStudy Oktatóközpont és négy magyarországi szakközépiskola tanárai, tesztelésében pedig ezen iskolák több mint 200 diákja vett részt.

2016 őszétől az informatikai vagy gazdasági területen tanuló hazai diákok, illetve az informatikai szakterületen munkatapasztalattal rendelkező, de szakképesítéssel nem rendelkező felnőttek számára Magyarországon is széles körben elérhetővé válik a EUCIP bizonyítványok megszerzésének lehetősége.

A program lehetőséget nyújt a magyar szakképzésben és felsőoktatásban tanulóknak, akik az IKT területén szeretnének elhelyezkedni, valamint a KKV-k vezetőinek és munkavállalóinak arra, hogy olyan európai szintű IKT képesítést szerezzenek, melyet már Európa több országában sikerrel alkalmaznak.

Az első hivatalos magyarországi EUCIP konferencia 2016. október 20-án kerül megrendezésre Budapesten, a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnáziumban (1119 Budapest, Fejér Lipót utca 70.), ahová az érdeklődő intézmények képviselőit szeretettel várjuk.

A konferencia főbb programpontjai:

  • a 2015-ben lezárult IT-Shape – Európai szinten versenyképes informatikai képesítés a magyar szakképzésben c. innováció-transzfer projekt rövid bemutatása, melynek terméke a EUCIP Core képzési program és vizsgarendszer magyarországi adaptációja;
  • a EUCIP Core program bemutatása – előadást tart Mr. Pierfranco Ravotto, az Olasz Számítástechnikai Társaság (AICA) képviselője, a Magyarországon végzettek bizonyítványának kibocsátója;
  • EUCIP Core modulok sillabuszának, tananyagának és gyakorlótesztjeinek bemutatása;
  • EUCIP Core tapasztalatok a felkészítő szemszögéből – a nemrégiben lezárult IT-Coach – diákok felkészítése európai szinten elismert informatikai szakmai bizonyítvány megszerzésére c. pedagógus továbbképzési program résztvevőinek beszámolója;
  • tájékoztatás a vizsgaközpontként történő csatlakozásról, a vizsgáztatás feltételeiről és menetéről.

Amennyiben intézményét érdekli a vizsgáztatásba történő bekapcsolódás lehetősége és részt kíván venni a konferencián, úgy az intézményt képviselő személy adataival regisztráljon az alábbi felületen:
http://bit.ly/2cPHsR9

Mivel csak korlátozott számban tudunk résztvevőket fogadni, arra kérnénk mindenkit, hogy intézményenként legfeljebb 2 fővel képviseltessék magukat.

A helyszínen kávét, frissítőt és szendvicsebédet biztosítunk.

Hartyányi Mária igazgató
iTStudy Hungary Oktató és Kutatóközpont